De Lorean DMC-12

DeLorean DMC-12 gör comeback!

DeLorean Motor Company, DMC, finns fortfarande. Men det är inte John DeLorean som är innehavare av det välkända företaget längre. I dag är det ett företag i Texas som äger namnet och de funderar på en comeback.

I stort sett alla känner till bilen med måsvingedörrar och kaross i rostfritt stål som amerikanen John DeLorean en gång skapade. Mellan 1981 och 1983 byggde hans företag DeLorean Motor Company den mytomspunna bilen DeLorean DMC-12. Bilen blev superkändis efter att ha varit något av en huvudrollsinnehavare bredvid Michael J. Fox i filmtriologin Tillbaka till Framtiden.

I dag är det ett Texasbaserat företag som äger rättigheterna till namnet DeLorean Motor Company, eller DMC som det förkortas och som man känner igen från emblemet i grillen på DeLorean-bilen.

Företaget har till dags datum endast restaurerat gamla DeLorean-bilar och i enstaka fall byggt helt nya när kunderna har bett om det.

Enligt uppgifter har det byggts totalt 9 000 DeLorean DMC-12 varav 6 500 av dessa fortfarande finns kvar i körbart skick runt om i världen.

Nu har DeLorean Motor Company sagt att de under nästa år förhoppningsvis kommer att påbörja byggandet av en ny serie DeLorean DMC-12. De kommer att produceras som ”kit cars” för att företaget ska undkomma alla restriktioner och regler som det innebär att serieproducera bilar. Vad priset på en ny DMC-12 kommer att hamna på är okänt, men det blir förhoppningsvis under 300 000-strecket, vilket är vad du får betala i dag om du är sugen på att specialbeställa en bil från DMC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!