070206_delorean

DeLorean planerade lyxsedan redan 1976

John DeLorean hann bara göra en modell, välkända DMC-12, innan företaget gick i konkurs. Men nu har det avslöjats att han planerade för fler modeller.

Det är på auktionssajten ebay.com som någon säljer 24 papper med ritningar, sketcher och idéer för en lyxsedan från DeLorean.

Enligt säljaren är allt nedskrivet under hösten 1976 och om det stämmer låg han något före sin tid. Bilen skulle byggas på Citroën CX:s chassi, den skulle ha en kaross helt i rostfritt stål, kolfiber i dörrarna och krockkuddar. Interiören skulle designas i samarbete med modeföretaget Gucci och projektet skulle marknadsföras med hjälp av sport- och rockstjärnor.

Det är inte någon hemlighet att John DeLorean hade tonvis med idéer, det är dock få som finns på papper som denna. Många som studerat hans liv säger att det var kanske på grund av hans idéer som företaget gick i konkurs eftersom han alltid hade ett nytt projekt på gång. De menar att om han börjat med att bara koncentrera sig på DMC-12 hade framtiden kanske sett annorlunda ut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!