110516-delta-e-4-coupe

Delta E-4 Coupé – ny elsportbil från brittiska öarna

En ny eldriven sportbil har sett dagens ljus. Delta E-4 Coupé är avlad och uppvuxen på klassisk brittisk sportvagnsmark vid Silverstone, är det här Teslas värsta fiende?

Tesla Roadster har förärats mycket uppmärksamhet världen över eftersom den blev den första eldrivna sportbilen i serieproduktion. Men nu får den amerikanska elbilen konkurrens i form av Delta E-4 Coupé från Storbritannien. E-4 Coupé gjorde debut häromveckan på Silverstone i samband med högfartstester.

Den lilla eldrivna sportcoupén är första resultatet av Delta Motorsports ansträngningar. Företaget som bildades 2005 av Simon Dowson och Nick Carpenter är baserat alldeles intill den stora anläggningen vid Silverstonebanan. Man kan alltså säga att E-4 Coupé har mycket brittisk motorsport i sina gener.

För att få maximal hastighet och räckvidd har Delta jobbat för att hålla vikten nere. Hela chassit är byggt i kolfiber och väger endast 85 kilo. I pressmeddelandet glömmer Delta att berätta hur många elmotorer som sitter i bilen, det enda vi får veta är att det är fler än en och att varje motor väger 23 kilo och ger 120 hästkrafter och 600 newtonmeter styck. Räckvidden sägs vara drygt 320 kilometer och 0-96 km/h ska gå på strax under 5 sekunder. Teoretisk toppfart är 240 km/h.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!