Foto: theophiluschin.com

Det blir ingen BMW M2 Cabriolet

BMW tillbakavisar ryktena om att det ska komma en M2 Cabriolet, de vill inte överexploatera modellen.

Uppföljaren till den numera mycket eftertraktade 1-serie M Coupé presenterades under förra året. BMW M2 Coupé är företaget minsta M-modell och har en rak sexa på tre liter, tack vare dubbelturbo är effekten 370 hästkrafter och 465 newtonmeter. En bil som kommer att lanseras inom kort och som vi redan har provkört, årets tilldelning av bilar är dock redan slutsålda.

Med tanke på Coupé-versionens popularitet är det troligen många som håller tummarna för att BMW även ska lansera M2 Cabriolet, men tyvärr så kan vi nu meddela att det inte blir så. BMW:s chefsingenjör Frank Isenberg säger att det inte finns några planer på en cabriolet-version, på grund av att ”vi vill behålla M2 lika ren som vi gjorde med föregångaren 1-serie M Coupé”. Plus att de anser att M235i Cabriolet är fullt tillräcklig. Vill du köra en taklös M-bil är det M4 eller M6 som gäller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!