110201-bentley v8 motor

Detaljer om Bentleys nya V8-motor

Än så länge har Bentley tigit som muren när deras nya V8-motor har kommit på tal. Men som tur är har nu lite tekniska fakta om Continental GT:s nya instegsmotor halkat ut på nätet.

Att Bentley har filat på en ny V8-motor till sin Continental GT har vi känt till ett bra tag nu. Att den är en Audi-motor i grunden är också känt, likaså att den ska ha 40 procent lägre förbruknings- och utsläppssiffror än Continental GT:s enda motoralternativ i dag, nämligen W12-motorn som numera är uppskruvad till 575 hästkrafter.

Enligt brittiska Autocar ska Bentleys nya V8 på 4,0 liter lanseras i två versioner. En singelturboversion med 421 hästkrafter och dubbelturboversion med 563 hästkrafter. Frågan är vem som köper W12-motorn när det finns en betydligt snålare V8 med ungefär samma effekt. Det skulle i så fall vara den som vill skryta med flest antal cylindrar i kvarteret och som inte bryr sig om att ”tänka grönt”.

Inför årsmodell 2011 genomgick Bentley Continental GT ett ansiktslyft samtidigt som W12-motorn blev något effektivare samt anpassad för att kunna köras på E85. Den nya V8-motorn blir förmodligen också anpassad för detta omdiskuterade bränsle.

Motorn på bilden ovan är den V8 på 6,75 liter som sitter i bland annat Bentley Mulsanne.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!