Devel Sixteen – V16 med 5 070 hk ska göra 560 km/h

Vi har sett många mer eller mindre helgalna supersportbilsprojekt genom åren men det här tar nog priset. I Dubai visas Devel Sixteen med en 5 070-hästars V16-motor. 0-100 km/h ska gå på 1,8 sekunder, men är det inte bara ett påkostat skämt?

Antalet nystartade firmor som säger att de ska bygga världens snabbaste supersportbil blir bara fler och fler och på den pågående bilsalongen i Dubai gör ytterligare en debut. Salongens höjdpunkt är en bil som kallas Devel Sixteen.

 I den extrema karossen tycker vi oss kunna se linjer från Lamborghini Egoista, Pagani Zonda och inte minst olika Batmobile-versioner i bakänden. Om det är svårt att få grepp om utseendet så är det ännu svårare att förstå sig på de tekniska specifikationerna. Bakom kupén sägs det sitta en V16-motor på 7,2 liter som med hjälp av fyra turboaggregat ger inte mindre än 5 070 hästkrafter. 0-96 km/h (0-60 mph) ska avverkas på 1,8 sekunder och toppfarten är osannolika 560 km/h.

 Är det möjligt att bygga en så extrem bil som Devel Sixteen? Nej, vi tror inte det. Det finns mycket som luktar unket, eller i alla fall lite lurt, om projektet Devel Sixteen som drivs av ett företag som kallar sig Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C. Hemsidan säger absolut ingenting och visar inte ens några bilder. Bilen som står utställd i Dubai sägs vara det första produktionsklara exemplaret men de underdimensionerade bromsskivorna tyder på något annat.

 Vi säger bluff! Vad säger ni?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!