090602-devon-gtx

Devon GTX – svenskdesignad superbil

Devon Motorworks ska på Pebble Beach senare i år visa upp en sportbil med klassiska linjer – Devon GTX. Bakom designen står göteborgaren Daniel Paulin, tidigare designer på Ford. GTX ska nästa månad dessutom försöka slå nytt varvrekord runt Ringen.

Svenske Daniel Paulin jobbade tidigare som designer på Ford där han bland annat ritade C-Max. Nu har han tagit sig an ett betydligt mer bildskönt projekt, nämligen Devon GTX som utvecklas av Devon Motorworks. Bilen, som ska visas upp på 2009 Pebble Beach Concours d'Elegance i mitten av augusti, ska enligt formgivaren själv blanda ett muskulöst utseende med graciösa linjer, någon som vi verkligen skriver under på efter att ha tittat på dessa datorillustrationer. Trots klassisk linjeföring finns det en viss futuristisk touch i den kompakta bilen med korta överhäng.

Inuti GTX har man jobbat efter det klassiska ”less is more”, med en ren instrumentbräda. Ta till exempel en titt på växelspaken och dess knopp, sådant ser man inte så ofta i dagens bilar.

Vad som döljer sig under huven avslöjas inte än, men det lär vara en med gott om effekt eftersom tävlingsföraren Justin Bell ska ta ut GTX på Nürburgrings nordslinga i juli. Väl där är de ute efter att slå världsrekordtid för ett varv.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!