080128-amg-diesel

Diesel i AMG:s tankar

AMG kommer inom en snar framtid att lansera en dieseldriven modell, enligt obekräftade källor. Audi R8 V12 TDI väckte stor uppståndelse på nyligen avslutade Detroitsalongen. Kanske gjorde den intryck även på Mercedesfolket.

Brittiska tidningen Autoexpress har från vad de anser vara säkra källor fått veta att AMG har långt gångna planer på att tillverka en dieseldriven modell. De har inga uppgifter om vilken motor som är aktuell eller ens vilken AMG-bil den ska sitta i, det enda de vet är att det blir av. Det är svårt att avfärda uppgifterna som rena rykten eftersom AMG:s modeller säkerligen skulle passa synnerligen bra med diesel i tankarna. Urstarka V8-dieslar är att vänta med vansinniga mängder vridmoment. Redan idag har flera AMG-modeller fått se sina vridmoment begränsas elektroniskt för att ens vara körbara.

Rykten om dieseldrivna AMG-modeller är egentligen inget nytt. Redan förra året talades det om en Bluetech-diesel, men sedan dess har inget sagts på den fronten. Enligt Autoexpress är Mercedescheferna förtegna om AMG:s planer. Chefer i Detroit ska dock ha sagt att utöver nyligen ansiktslyfta SLK ska ytterligare fem modeller snyggas till under året. Sedan ska SL, CLS, ML, A-klass och B-klass stå på tur för ett lyft. Kanske blir det någon av dessa som i AMG-utförande får en dieselmotor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!