080129-dimora-natalia-sls2

DiMora Natalia SLS2 – vräkigast?

För den som är van vid superlyx och kanske inte nöjer sig med Rolls-Royce eller Maybach, så finns snart DiMora Natalia SLS2 tillgänglig. V16-motor på 1 200 hästkrafter och all tänkbar lyx för en prislapp på 12,8 miljoner kronor.

DiMora Motorcar, med hemmabas i Kalifornien, lanserar snart sin ultralyxbil Natalia SLS2. I det tunna pressmeddelandet som skickats ut skriver de ”Nati kommer bara att kosta 12 825 000 kronor men dess utrustning kan slå även den mest erfarna lyxälskaren med häpnad”. Frågan är hur få personer Natalia SLS2 vänder sig till?

Bilen är utrustad med en 1 200 hästkrafter stark V16-motor som betecknas DiMora Volcano. Allt annat än explosiv kraft med plattan mot mattan kan man alltså – förhoppningsvis – utesluta. Natalia SLS2 har cirka 50 olika datorsystem ombord för att se till att bilen levererar det bästa och gör turen till en njutning. I det korta pressmeddelandet framhäver DiMora de eluppvärmda ”ramlösa” vindrutetorkarna, vad det nu exakt kan betyda (kanske eluppvärmd ruta?), mugghållare som både kan värma och kyla ner drycken, fyrhjulsstyrning, bilens färg som kan byta kulör efter rådande säsong och utetemperatur (från djupblått till vitt), spa-möjligheterna i baksätet, det vill säga inbyggd massage samt specialutrustning för personer med funktionshinder. Wow, 12,8 miljoner kronor för all denna teknik och utrustning...

De säger själva att bilen inte är en bil, mer än dröm och ser ut som en leksaksbil. De skriver även följande:

”Det verkar som om vi inte bara blir tjocka och ohälsosamma på grund av att vi rör oss för lite. Vi kommer också spendera mer tid i bilen, om den är så lyxig och bekväm som Natalia SLS2”.

Bilen kommer att vara världens dyraste produktionsbil enligt DiMora.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!