060908_caliber

Dodge Caliber säljer som smör

Dodge Caliber har blivit nästan omåttligt populär i USA. Nu kommer rapporter om den också säljer riktigt bra även i Europa. I nuläget är det sex månaders leveranstid.

När Caliber introducerades på den Europeiska marknaden trodde de flesta kritikerna att den mest kom hit som utfyllnad i programmet. Ingen kommer väl att köpa en bil som är så anpassad för den amerikanska marknaden?

Dodge lyssnade till viss del på det och räknade heller inte med några stora försäljningssiffror. Det har slagit bakut nu eftersom efterfrågan visade sig bli enormt mycket större än vad de räknat med.

- Vi underskattade helt enkelt efterfrågan på Caliber, säger Thomas Hausch, internationell försäljningschef på Chrysler.

Under de tre första månaderna sålde Dodge 3 238 Calibers i Västeuropa. Förra året sålde Dodge som märke totalt 311 bilar på hela året i Västeuropa. En ökning med över 1 000 procent, på bara tre månader och med en enda modell.

I dag är leveranstiden sex månader på en ny Caliber och eftersom den säljer enorma mängder i USA också så jobbas det för fullt på fabriken.

DaimlerChryser, Dodges moderbolag, räknar med att sälja 200 000 bilar om året i Europa senast 2009. Förra året låg de på 92 951 bilar och det var en nedgång mot 2004 då de sålde 97 551 bilar. Hittills i år går det dock framåt. Chrysler har ökat 14,5 procent jämfört med förra året fram till augusti.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!