080902-challenger-hurst

Dodge Challenger i klassiskt stuk

För ett halvår sedan blev efterlängtade Dodge Challenger SRT8 officiell, ett monster med 6,1-liters HEMI-V8 och 425 hästkrafter. Nu har klassiska Hurst beblandat sig med Dodge och ur samarbetet har en vassare och vackrare bil kommit.

Något av det mest klassiska på amerikansk mark vad gäller muskelbilar är Pennsylvaniabaserade företaget Hurst. På 1960-talet försåg de flera av de amerikanska hästkraftstinna bilarna med flertalet prestandaförbättrande delar. Pontiac GTO i all ära, men Oldsmobile 442 är antagligen den bil som är mest och bäst ihågkommen efter Hurst behandling. I dag, precis som då, är Hurst nästan mest kända för sina växelspaksknoppar och -väljare, men nu har de återvänt till att styla och trimma, precis som förr.

Tillsammans med Dodge presenterar de nu en specialversion av nya Challenger SRT8 som ska visas upp på SEMA Show i Las Vegas i november.

Förebild för Challengern har varit ovan nämnda Olsmobile 442, ta bara en titt på lackjobbet som består av guldstripes längst mitten på bilen, som i sin tur går att få i antingen svart eller vitt. Till detta kommer bland annat specialfälgar med guldlackerade inlägg i ekrarna. Självklart ingår även Hurst legendariska växelväljare med pistolgrepp.

Är man sugen på en Hurst Challenger har man fyra olika trimgrader att välja på där värstingen innebär att HEMI-V8:n fått 500 hästkrafter tack vare kompressormatning. Men då kostar det drygt 130 000 kronor utöver bilen som kostar från 247 000 kronor – i USA alltså.

Känner du att du bara måste ha en Challanger SRT8 by Hurst så är det import som gäller.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!