090113-dodge-circuit-ev

Dodge Circuit EV – enkel utveckling

Det nästan kryllar av elbilar på Detroitsalongen. En av dem är lilla Lotus-liknande Dodge Circuit EV. Topprestanda och lång räckvidd låter bra, att den antagligen aldrig förverkligas för gemene man låter sämre.

Amerikanska Chrysler sökte sig österut när du skulle utveckla sin eldrivna Dodge. Inte bara skalet är förvillande likt Lotus Europa, chassi och drivlina är nämligen utvecklat av engelsmännen i Heathel. Fronten är det som skiljer från Europa, men Circuit EV har fått liknande drivlina som den kaliforniska elsportbilen Tesla (också den delvis Lotus-utvecklad).

Acceleration 0-100 km/h ska enligt Dodge gå på under fem sekunder och toppfarten är begränsad till drygt 190 km/h.

Elmotorn producerar 268 hästkrafter direkt från startögonblicket, batteripaketet av litiumjontyp klarar en maximal räckvidd på 32 mil. Om du nyttjar full kraft kortas dock sträckan med åtta mil.

Tyvärr lär aldrig Dodge Circuit EV nå verklighetens vägar. Men näpen i sin oranga kaross – färgen heter Tangogreen – det är den.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!