090702-dodge-alfa-romeo

Dodge kan säljas som Alfa Romeo i Europa

Rekonstruktionen av Chrysler pågår för fullt och en av de frågor Fiats vd Sergio Marchionne måste ta ställning till är vad som ska göras med Dodge och Alfa Romeo. Enligt Marchionne kan det bli så att Dodge-modeller säljs med Alfa-märke i Europa och vice versa.

 Dodge och Alfa Romeo är varandras motsvarigheter på vardera sidor om Atlanten. Det tycker i alla fall Fiats, och numera även Chryslers, vd Sergio Marchionne. Marchionne har sannolikt mycket bråda dagar nu när Chrysler ska återuppbyggas till ett smalare och effektivare företag. Marhionne har många frågor att ta ställning till och en av dem som står överst på agendan just nu är vad som ska hända Dodge och Alfa Romeo. Han säger till Bloomberg att frågan ska vara utredd innan den här månaden är slut, och hans lösning kan komma att svida i själen på Alfistis världen över.

Enligt Marchionne står Alfa Romeo och Dodge för samma sak och riktar sig till ungefär samma kunder.

– Konkurrensen mellan de två märkena är extrem eftersom de är ute efter samma kunder. Dodge är den amerikanska muskelbilen, medan Alfa Romeo är den europeiska muskelbilen. Hur vi ska göra för att få dessa två att passa ihop är mycket vikigt, säger Marchionne i intervju med Bloomberg News.

I intervjun med Bloomberg avslöjar Marchionne att en lösning han mycket väl kan tänka sig är att sälja Dodge-bilar som Alfa Romeos i Europa och Alfa Romeo-bilar som Dodge-modeller i USA.

Marchionne säger även att de äntligen har lyckats sakta ned utflödet av kapital från Chrysler. Den krisdrabbade jätten brände igenom 9,6 miljarder dollar förra året och Marchionne säger nu att de har fått stopp på den negativa trenden. ”Vi bränner fortfarande pengar, men det går mycket långsammare nu”, säger Marchionne till Bloomberg.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!