070212_demon

Dodge utmanar Mazda Miata med Demon Concept

Dodge Viper får en lillebror. På Genèvesalongen kommer amerikanarna visa upp helt nya konceptet Demon - ”en liten roadster med attityd”.

Dodge Demon Roadster Concept är en ovanligt liten kärra från Dodge men med samma kaxiga attityd som vanligt tack vare designen. Det stora korset i grillen sitter där det ska och de spetsiga linjerna osar sportighet. Bakpartiet är kanske det som mest ger skenet av sport, det känns som Dodge sneglat på en viss Lamborghini.

- Dodge Viper är en drömbil för många men tyvärr har inte alla råd med den. Tanken med Demon är att det ska vara en drömbil folk har råd med, säger Jae Chung, ansvarig för den exteriöra designen på Demon.

- Designen är enkel men ändå ”fet”, säger Chung.

Motorn är en rak fyrcylindrig på 2,4 liter som ger drygt 170 hk och har ett vridmoment på 224 Nm vid 4 400 r/min. Kraften når bakhjulen via en sexväxlad manuell låda.

En vikt på 1 180 kg och måtten 397 cm lång, 173 cm bred och 131 cm hög gör den väldigt lik en annan lill-roadster som är en av de mest körglada bilarna som finns, nämligen Mazda MX-5 Miata. Om Dodge Demon är lika rolig att köra har vi svårt att svara på, däremot kan vi med stor säkerhet säga att komforten är betydligt bättre i Miatan – 19-tums fälgar blir antagligen alltför stötigt i en bil som denna.

Dodge Demon Roadster Concept visas på Genèvesalongen i början av mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!