Dodge Viper går i graven sista augusti

Den 31 augusti i år slutförs tillverkningen av den absolut sista Dodge Vipern. Rusningen efter ett sista exemplar har varit stor – nu är alla bilar slutsålda.

I mitten av förra året fick vi det officiella beskedet om att den ikoniska sportbilsmodellen Dodge Viper skulle läggas ner. Och nu är det bestämt när – tillverkningen upphör, för alltid, den 31 augusti i år. Det säger FCA:s designchef Ralph Gilles, som även låter meddela att samtliga exemplar av modellen är slutsålda.

I oktober förra året fick Dodge pausa möjligheten till beställning av Viper, eftersom efterfrågan var för hög. Nyheten om att produktionen av den ikoniska sportbilen skulle läggas ner ledde till rusning till orderböckerna.

Flera limiterade specialutgåvor hann det bli av den sista Viper-modellen. Exempelvis Viper GTS-R Commemorative Edition ACR, som tillverkades i 100 exemplar, Viper VoooDoo II Edition ACR som tillverkades i 31 exemplar och Viper Snakeskin Edition GTC som tillverkades i 25 exemplar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!