Donkervoort D8 GTO – en kolfiberorgie

Nederländska Donkervoort visar upp D8 GTO Bare Naked Carbon Edition, en specialversion med blottade kolfiberdelar.

https://vimeo.com/125455175

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

2011 visade Donkervoort upp sin nya D8 GTO, en Lotus Seven-liknande bil med friliggande främre hjul, låg vikt och femcylindrig Audi-motor.

2,5-litersmotorn levererar 400 hästkrafter och 450 newtonmeter som klarar av att skicka bilen 0-100 km/h på 3,0 sekunder och till en toppfart på 255 km/h.

Bare Naked Carbon Edition är mekaniskt sett samma bil som tidigare och det enda som egentligen skiljer sig från standardversionen är kolfiberdetaljerna. I stort sett alla synliga delar är av kolfiber som endast klarlackats, som enligt Donkervoort ”inte bara accentuerar D8 GTO:s högteknologiska och supersnabba karaktär”, men även visar ”en del av dess mörka sida”.

Enligt Donkervoort är i stort sett alla exteriöra och interiöra delar tillverkade av kolfiber, så även stolar, dörrsidor, vindruteram, instrumentpanel och dörrtrösklar.

Donkervoort skriver i ett pressmeddelande att den större andelen kolfiberdelar i denna specialversion har sänkt vikten med ett ”flertal kilo”, men avslöjar inte exakt hur mycket. De meddelar heller inte när Bare Naked Carbon Edition kommer att börja säljas eller vad den kommer att kosta.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!