060911_renault

Dräparkoncept även från Renault

Så blev det också Renaults tur att ta med sig ett häftigt koncept till Parissalongen. Det är en 2+2 cabriolet som skulle kunna vara med i vilken framtidsfilm som helst. De kallar den för Nepta.

Renault Nepta beskrivs av Renault själva som en dynamisk fyrsitsig GT-cabriolet med prestanda som är i klass i med en prestigesedan. Och nog sitter det en fin motor under huven. En 3,5-liters V6 som ger 420 hästar tar bygget 0-100 km/h på 4,9 sekunder med hjälp av en sjustegad automatlåda.

Designen ser ut att passa i mer eller mindre vilken framtidsfilm som helst. Det enda som saknas är att den skulle sväva. Ändå är det inte en verklighetsflykt utan tvärtom en bil skulle kunna stå på de dyra gatorna runt om i världen. Framförallt är det ett designspråk som ligger i nivå med övriga Renault.

Häftiga dörrar är en trend som går just nu bland konceptbilarna och Nepta är inget undantag. Den beprövade metoden med ”Måsvingar” dammades av och passar nu perfekt på Nepta.

Stora, långa lampor med LED-ljus pryder karossen både fram och bak och ger en rejäl känsla av exklusivitet.

Det ska vara ljus interiör i år. I alla fall på de flesta koncept som visas på årets salong. Nepta har en ganska ljus, beige klädsel som i övrigt är väldigt tom och stilren. Den ovanligt stora hastighetsmätaren kan dock ingen missa.

Renault Nepta är en mycket vacker skapelse som lär få mycket uppmärksamhet på salongen. Tyvärr får vi nog räkna med att inte få se den som riktig bil inom den närmaste framtiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!