100127-drunknad-bugatti-såld

Drunknad Bugatti såld för rekordbelopp

Den uppmärksammade Bugattin som legat på en sjöbotten i drygt 70 har nu hittat en ny ägare. Intresset var stort när den legendomsusade rosthögen auktionerades ut och slutpriset överträffade alla förväntningar.

 Häromveckan berättade vi om en mycket sällsynt Bugatti Brescia Type 22 Roadster från 1925 som har legat på botten av sjön Maggiore i Schweiz i 73 år. Nyligen fiskades Bugattin upp från sin grav på 53 meters djup för att säljas på auktion. Auktionen hölls av Bonhams i Paris nu i helgen och som väntat var intresset för den historiskt värdefulla rosthögen mycket stort.

På förhand uppskattade Bonhams att priset skulle hamna på cirka 90 000 euro, motsvarande 900 0000 kronor. När bilen klubbades igenom hade budgivningen dock stigit ända till 260 500 euro. Den som tyckte att cirka 2,6 miljoner kronor för en oanvändbar Bugatti var rimligt uppges vara en representant för Peter Mullin Collection i Kalifornien. Bugattin ska nu ställas ut på ett museum i nuvarande skick. Budgivningen handlade inte bara om vem som skulle bli ny ägare till bilen, utan också om den sällsynta Bugattin skulle få nytt liv. Det visade sig nämligen att den som lade det näst högsta budet hade för avsikt att restaurera bilen till originalskick.

Alla inkomster från försäljningen går till organisationen Fondazione Damiano Tamagni som arbetar för att motverka ungdomsvåldet i Italien.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!