DS 3 som caféracer

Tycker du att DS 3 är för mjäkig? Då kanske denna motorcykelinspirerade specialversion i limiterad upplaga kan locka.

Om du tycker att bilmärket DS har luddig image så kommer du inte att bli hjälpt av modell DS 3 i sitt senaste caféracerutförande. Jo, du läste rätt. Citroëns lyxbilmärke hämtar inspiration från en motorcykelkultur som är förknippat med läder, buskörning och uppror. En rörelse som startade under 1950-talet och som har blommat upp under senare tid. Om inte som livsstil så i alla fall som en populär nisch inom kustombyggande.

För att röra ihop stilarna ytterligare så använder sig DS av begreppet ”glamrock” i sitt pressmeddelande vilket hör 1970-talet till och mer för tankarna till glitter och smink än skinn och tatueringar.

Foto: RVZ

Inspirationen ska ha kommit från den japanske byggaren Shinya Kimura och till sin hjälp har DS tagit byrån BMD Design vars grundare Bruno Michaud i sin tur hämtar sin inspiration från franskt hantverk från 1930-talet.

När det kommer till bilen handlar det om en rent kosmetisk kustomisering med motiv på tak, baklucka, huv, dörrar, B-stolpar och ytterbackspeglar liksom invändigt.

Bilen kan fås i fem olika kulörer med kontrasterande mönster och på bilderna ses färgen Platinum Grey. Tre PureTech-motorer står på menyn 100, 110 eller 130 där den i mitten fås med automatväxel.

Invändigt kommer bilen med saker som klimatanläggning, backkamera, helljusautomatik, automatiska vindrutetorkare, eluppvärmda ytterbackspeglar även om navigation är ett extra tillbehör.

Caféracerversionen av DS 3 startar på 26 700 euro i hemlandet Frankrike, att jämföra med grundpriset för modellen som är 18 500 euro.Till och med den 18 juni kommer man på DS World i Paris (33 rue François) hålla en utställning med foton, motorcyklar och givetvis DS 3 i caféracerutförandet.DS menar att versionen har en stark personlighet som slår sig fri från den stereotypa värld som omger oss. Vad tycker du? Kolla in bilderna och filmen nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!