DS nya stil – men först 2035!

Till bilsalongen i Peking ska DS presentera ett nytt koncept vid namn E-Tense – en vision om hur märket ser ut om 17 år. Här är ett smakprov.

Till den annalkande 

bilsalongen i Peking ska DS presentera ett koncept vid namn E-Tense, men redan nu visar man ett kort klipp på bilen.

Tycker du namnet E-Tense verkar bekant? Japp, samma namn använde man sig av under 2016 års Genèvesalong. Då handlade det om ett sportigt eldrivet koncept som hade som främsta uppgift att belysa framtida design, vilket antagligen är visionen även med nya E-Tense.

Av det lilla vi ser på filmklippet att döma har DS börjat om på ny kula med ”nya” E-Tense. Den tidigare lite Audi R8-lika profilen är borta och är ersatt av mer traditionella coupéformer med lång huv. Idén med en jättegrill och små strålkastare verkar dock finnas kvar. Baktill ser vi gigantiska baklampor och lite längre fram delade B-stolpar som skapar ett så kallat flytande tak – en välkänt designgrepp i dag.

Bokstaven ”E” antyder eldrift vilket också var fallet med konceptet från 2016. Inte bara DS, utan PSA-koncernen som helhet, är i behov av renodlade elbilsmodeller. Den första egenkonstruerade ska komma 2020 och ska då vara just en DS.

Har du svårt att smälta formerna hos E-Tense så har du god tid på dig att vänja dig. Med klippet följer nämligen kommentaren ”När teamet från DS drömmer om 2035”.

Pekings bilsalong öppnar den 25 april.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!