090108-dubbdäck-förbjud

Dubbdäck ska kunna förbjudas

Kommuner ska kunna förbjuda dubbdäck på vissa gator och man ska inte få köra lika länge på sina dubbade vinterdäck. Det är några av de förslag Vägverket lägger fram i en utredning. På detta hoppas Vägverket kunna spara samhället 480 miljoner kronor.

480 miljoner kronor kan sparas. Och det bara om Vägverket får igenom sina förslag om ändrade regler för vinterdäck. Regeringen har gett Vägverket i uppdrag att utreda vilka vinterdäcksregler som egentligen bör gälla. Nu har Vägverket presenterat utredningen och vilka förslag man ha kommit fram till. Den största förändringen som föreslås är att enskilda kommuner ska ha rätt att förbjuda trafik med dubbdäck på vissa gator. Det handlar framförallt som större städer som har problem med luftkvaliteten. Vägverket vill att förslaget införs som ett försök under vintersäsongerna 2010/2011 - 2012/2013 för att sedan utvärderas.

Vägverket vill dessutom förkorta tiden då dubbdäck är tillåtna. I dag får man köra dubbat fram till den 1 maj. Vägverket vill begränsa tiden till att omfatta den 1 oktober till den 15 april, förutom då vinterväglag råder. Ett minskat användande av dubbdäck anses vara samhällsekonomiskt lönsamt. Partiklar, buller, koldioxidutsläpp, bränsleförbrukning vägslitage kostar pengar. Totalt ska de åtgärder som Vägverket föreslår ge en besparing på cirka 480 miljoner kronor. Beroende på var minskningen sker är skillnaden i lönsamhet stor. I Stockholm kan minskningen ge en positiv effekt på upp till flera tusen kronor per fordon och år medan en minskning i norra Norrland kan ge en positiv effekt på cirka 200 kronor per fordon och år.

– Genom förslagen kan framkomligheten öka och luftkvalitén i tätorter förbättras. Med en ökad användning av dubbfria däck anpassade för nordiska förhållanden och en förbättrad vinterväghållning, liksom en konsekvent introduktion av tekniska stödsystem som antisladd, kan trafiksäkerheten säkerställas, säger Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö.

Att det då och då blir halt på vägarna i Sverige bör inte längre komma som någon överraskning. Ändå uppstår varje år stopp i trafiken som orsakar kostnader på omkring 250 miljoner kronor årligen, enligt Vägverkets beräkningar. Det är den tunga trafiken som är orsaken till merparten av stoppen. Som en motåtgärd vill Vägverket att det ska bli tvång för tunga fordon att ha vinterdäck på den drivande axeln och minst fem millimeters mönsterdjup på däcken.

Vägverket vill:

Införa krav på vinterdäck på drivaxeln på tunga fordon

Införa krav på 5 mm mönsterdjup på däck till tunga fordon exklusive släpfordon

Förbättra vinterväghållningen på utsatta platser

Förbättra vinterväghållningen på 2/3 av det högtrafikerade vägnätet

Införa krav på vinterdäck för utländska fordon med totalvikt av högst 3,5 ton

Införa krav på 3 mm mönsterdjup för vinterdäck på utländska fordon med totalvikt av högst 3,5 ton

Införa krav på vinterdäck för svenskregistrerade fordon vid färd till och från utlandet

Ge kommunerna rätt att förbjuda fordon med dubbdäck att köra på vissa gator

Begränsa tiden då dubbdäck är tillåtna till 1/10 – 15/4 förutom då vinterväglag råder

Begränsa antalet tillåtna dubbar i dubbdäck till 50 per rullomkretsmeter

Etablera överenskommelser kring däckval och tekniska stödsystem

Öka insatserna i den kommunala väghållningen

Test

Krönika

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!