Foto: CMSeter

Dubbelt så stor risk för män att dö i bilolycka

Enligt en ny studie från amerikanska NHTSA löper män dubbelt så stor risk att omkomma i bilolyckor än kvinnor.

Studien har genomförts av amerikanska National Highway Traffic Safety Administration som under en längre tid samlat data om dödsfall, personskador och egendomsskador relaterade till bilolyckor. Den mest allvarligare av kategorierna domineras av män, men enligt studien kör män även mer bil än kvinnor. I snitt kör männen i studien cirka 2 400 mil per år medan kvinnor kör i snitt 1 600 mil.

Även om antalet olyckor har minskat avsevärt de senaste åren är dock män inblandade i dubbelt så många dödsolyckor som kvinnor. Kvinnor är dock  inblandade i fler olyckor som resulterar i egendomsskador än män. Den främsta orsaken till statistiken för dödsolyckor är att män, enligt studien, är mer benägna att sätta sig bakom ratten onyktra än kvinnor. Statistiken för mindre allvarliga olyckor är dock mer balanserad mellan könen.

Foto: NHTSA
Foto: NHTSA
Foto: NHTSA
Foto: NHTSA

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!