090611-bilannonser-ebay

eBay utmanar Blocket med Bilannonser.se

I Tyskland och Danmark heter de marknadsledande bilannonssajterna Mobile.de samt BilBasen.dk. Bakom framgångssajterna ligger ett av världens största onlineföretag – eBay. Nu satsar de på Sverige i och med lanseringen av Bilannonser.se som ska utmana Blocket.se.

I Sverige i dag har Blocket.se en dominerande ställning när det gäller handel och annonsering av begagnade bilar. Det vill nu eBay ändra på i och med lanseringen av Bilannonser.se som de satsar hårt på för att bli den bästa svenska plattformen för kontakt mellan säljare och köpare.

– Bilannonser.se ska bli Sveriges största och bästa marknadsplatsen för handel med begagnade bilar. Den svenska marknaden för handel med begagnade bilar har vind i seglen, så tidpunkten för att lansera Bilannonser.se är helt rätt. säger Larry Illg, direktör för eBay Classified Scandinavia.

Med eBays ögon sett är den svenska marknaden för handel med begagnade bilar ytterst attraktiv och med den konkurrenssituation som råder ser de att en användarvänlig och dedikerad bilannonssajt kan bli framgångsrik.

– Vi är inte bara ytterligare en i raden av nya sajter på nätet. Med eBays teknik och erfarenhet från liknande sajter över hela världen ska Bilannonser.se bli marknadsledande på samma sätt som andra eBay-företag är ledande på andra marknader, säger Per Henriksson, vd för Bilannonser.se.

Målet med Bilannonser.se är att sajten ska bli det naturliga valet när folk handlar med begagnade bilar, både för bilhandlare och privatpersoner. Bilannonser.se är utformad efter både köparnas och säljarnas behov och ska på så sätt skapa den bästa kontaktpunkten mellan de båda parterna. Enkel, snabb och trygg bilhandel är ledord som Per Henriksson nämner och fortsätter:

– Inom svensk e-handel finns det fyra stora nischområden som har stor potential. Det är hus, semester, jobb och bilar. De tre första nischområdena har en klar marknadsledare och bilhandeln, som hittills saknat en marknadsledare, får det nu med Bilannonser.se.

– I och med lanseringen av Bilannonser.se hårdnar konkurrensen. Det är en fördel för både bilhandlare och bilköpare. Jag är säker på att Bilannonser.se kommer att ge de svenska konsumenterna en ännu bättre köpupplevelse, säger Larry Illg på eBay.

Extern länk

Bilannonser.se

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!