Foto: BMW

Mini Vision Urbanaut visar framtiden efter pandemin

Ännu ett verklighetsfrånvänt koncept? Nja, nya konceptbilen Mini Vision Urbanaut må bara finnas digitalt, men en lilla MPV-liknande bilen kan ändå säga en hel del om Minis framtida modeller.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Under coronapandemin har så gott som alla billanseringar skett digitalt, men nu har Mini gått ett steg längre och visar upp en konceptbil som bara finns digitalt. Den extremt framtidsosande Mini Vision Urbanaut finns bara i form av ritningar på dator och kan bara upplevas något så när fysiskt om man sätter sig i en trälåda med virtual reality-glasögon på sig, men den sägs ändå avslöja en del om framtida Mini-modeller.

Till skillnad från de flesta konceptbilar som visades före pandemin handlar Vision Urbanaut av förklarliga skäl inte om bildelning, tvärtom. Tanken tycks vara att vi ska få komma ut från våra hemmakontor och uppleva världen utan att behöva lämna bilens trygga famn.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!