Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Nytt laddbox-bidrag 2021 – nu med högre ersättning

Bidraget till dig som installerar laddbox i hemmet görs om och utökas 2021. Nu får du bidraget som ett rot-avdrag direkt på fakturan.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Från och med årsskiftet kan du som installerar en laddstation i hemmet få bidrag i form av en skattereduktion, på ungefär samma sätt som med rot/rut-avdrag. Tidigare fick man ansöka om ett stöd, vilket fortfarande går att göra för installationer som slutfördes före årsskiftet. 

Den nya skattereduktionen gäller för alla installationer som påbörjas från och med 1 januari 2021. Du kan få tillbaka 50 procent av installationskostnaden, och till skillnad från det vanliga rotavdraget gäller avdraget både material och arbete. Avdraget görs direkt på fakturan, och installationsföretaget får sedan tillbaka pengarna från Skatteverket. Avdraget är högst 50 000 kronor per person och år. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!