1 230 Tesla-lastbilar kan vara beställda redan

Tesla har haft en del motvind på sistone, så med denna information, om den stämmer, kan det ses som att företaget har fått lite vind i seglen.

För en knapp månad sedan presenterade elbilstillverkaren sin nyaste satsning – elektriska lastbilar i form av Tesla Semi. Många höjde på ögonbrynen och får man tro Internet var det många inom lastbilsbranschen som applåderade satsningen. Och det kan vara så att det inte bara handlar om applåder utan även om handfasta beställningar av den elektriska långtradaren.

Tesla gick nyligen ut med informationen att 190 lastbilar redan reserverats och här om dagen var det Anheuser-Busch, åkeriet som ombesörjer öltillverkaren Budweisers leveranser, som bekräftade att de beställt 40 exemplar av Tesla Semi.

Nu har landscaping-firman Elemental Landscaping lagt ut en bild på sitt Instagram-konto som visar att de har beställt tre stycken Tesla Semi genom att lägga handpenning på 15 000 dollar. Tesla-folket har då uppmärksammat ordernumret i den beställningen: 1230. Om det är ett sekventiellt nummer innebär det att minst 1 230 lastbilar har förhandsbeställts. Eller ännu fler, det kan också vara 1 230 ordrar som inkommit och flertalet ordrar innehåller mer än en lastbil.

Hur det nu än ligger till så ligger lastbilen i lä jämfört med när Tesla Model 3 presenterades. På kort tid inkom hundratusentals beställningar på instegsmodellen som nu börjar levereras till övriga kunder, om än i liten skala.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!