Foto: Glenn Lindberg

200 000 Mitsubishi Outlander laddhybrid sålda

Om man ska blanda orden laddhybrid och klassiker i samma meningen så lär den även omfatta modellnamnet Outlander. Bilen kom 2013 och har nu sålts i 200 000 exemplar. Läs vad vi tyckte om bilen då och hur vi ser på den idag.

Världens första laddhybrids-suv, så beskriver Mitsubishi sin Outlander. Jo, nog har den hängt med ett tag. Debuten skedde 2013 och modellen har nu passerat 200 000-spärren när det kommer till försäljning. Modellen säljs i över 50 länder och förra året blev den världens bäst säljande laddhybrid – Europas bästa säljande har den varit sedan 2015.

Under åren som gått har den tilldelats 22 utmärkelser i sju olika länder. Senaste är ”Best plug-in vehicle for 2019” i Storbritannien.

Mitsubishi Outlander laddhybrid i test i Teknikens Värld nummer 25/2018. Foto: Glenn Lindberg

I Teknikens Värld då? Vår senaste provkörning av modellen kan du läsa här. I det senaste testet, i nummer 25/2018, kom den sist tillsammans med Kia Sportage i ett fyrbilatest som även omfattade suvarna Honda CR-V och Mazda CX-5. Vingliga köregenskaper och uråldrig förarmiljö drog ner på betyget men drivlina och låga ägarkostnader (om man kör på el) uppskattades.

I det första testet, i Teknikens Värld nummer 4/2014 (bilden överst), ställdes Outlander laddhybrid mot Volvo V60 Plug-In Hybrid och vann. ”Bästa laddhybriden hittills”, löd summeringen då – för fem år sedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!