Alla BMW-modeller blir eldrivna 2020

Samtliga modeller i BMW:s utbud ska erbjudas med ett elektrifierat alternativ år 2020.

BMW:s vd Harald Krüger säger i en intervju att målsättningen är att samtliga modeller i BMW:s utbud ska erbjudas med elektrifierade alternativ år 2020. Alltså minst ett eldrivet motoralternativ i varje serie från 1 till 7, samt i alla suv-serier.

Samtidigt ser Krüger inte framför sig att de eldrivna bilarna kommer stå för en majoritet av BMW:s försäljning i framtiden. År 2025 räknar de med att max 20 procent av den totala försäljningen består av elektrifierade modeller. Samma år, 2025, hoppas BMW kunna börja producera bilar som drivs med bränslecellsteknik, vilket tros öka på försäljningen.

I Sverige finns just nu 2-serien, 3-serien, 7-serien och X5 med delvis eldrivna motoralternativ. Därutöver finns sportbilen i8, samt helt eldrivna i3.

Krüger betonar att graden av körglädje, vilken han menar är BMW:s paradgren, inte kommer att minska i och med elektrifieringen. Snarare tvärtom, säger han.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!