Andra elbilar har ingen själ, säger Tesla-chef

Tesla tycker inte att andra biltillverkares elbilar har någon själ, eller att de förtjänar att kallas bilar. De borde faktiskt inte kallas något mer än apparater.

Teslachefen Diarmuid O’Connell ska enligt The Detroit News vid ett seminarium tidigare i veckan ha sagt att andra elbilstillverkare nog inte ens försöker med sina bilar.

- De har inte levererat något mer än apparater. Apparater är användbara, men de har en tendens att vara känslolösa. Jag önskar bara att de skulle producera sina bilar bättre och snabbare.

Uttalandet kommer ungefär samtidigt som Tesla rapporterar att de går med miljardförlust under andra kvartalet 2016. Det osar även fortfarande under fötterna på tillverkaren efter den dödliga kraschen som en förare råkade ut för när bilens autopilot-system var inkopplat. 

Om uttalandet stämmer får ni avgöra själva, men bilar som Porsche Mission E och Morgan EV3 skulle nog gärna motbevisa O'Connells påstående.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!