Audi bekräftar e-tron GT till 2020

Audis stora satsning börjar redan i år och om två år ska märkets tredje elektriska modell debutera – e-tron GT, en stor ”prestandasedan” med plats för fyra.

Under den årliga presskonferens, som ägde rum i går, avslöjade Audi att 2020 kommer deras modell e-tron GT, en elektrisk prestandaorienterad ”sedan” med plats för fyra åkande. Modellen blir märkets tredje elektriska modell efter e-tron som kommer senare i år samt en e-tron Sportback som släpps under 2019. Innan 2025 års utgång ska Audi har släppt över 20 elektrifierade bilar.

Audi e-tron GT kommer att baseras på samma arkitektur som Porsche Mission E som har premiär under 2019. Drivlinan kommer sannolikt inte vara gemensam, Porsche satsar på två elmotorer och Audi på tre varav två individuellt driver bakhjulen.

Enligt Audi kommer e-tron GT, som vi ser på den officiella skissen ovan, att agera deras elektrifierade flaggskepp. Den ska byggas i Böllinger Höfe-fabriken utanför Neckarsulm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!