Foto: Rain Prisk / Facebook

Audi e-tron GT lockar med shooting brake-kaross

Kan Porsche så kan Audi. Bygga en kombiversion av märkets sportiga elbil, förstås. Så här skulle e-tron GT kunna se ut i äkta shooting brake-utförande.

Nyligen – efter konceptbil, spionbilder och provkörning av en maskerad bil – drog Audi till sist av skynket som täckte märkets första* elbil som inte är en suv. Fram tittade två modellversioner – Audi e-tron GT quattro och den lite hetare Audi RS e-tron GT.

e-tron GT är en ”vanlig” sedan och bjuder således inte på några extravaganta lastmöjligheter. 405 liter ryms i skuffen där bak, om det inte rör sig om RS-versionen för då ryms endast 366 liter. Lägg på dessa siffror ytterligare 85 liter i den så kallade frunken, utrymmet under ”motorhuven”.

3 SNABBA: Från provkörningen av Audi e-tron GT

Så här ser Audi e-tron GT quattro ut i verkligheten, utan påhittat Shooting Brake-tillägg. Foto: Audi

Det är med andra ord tveksamt om spekulanterna ser Audi e-tron GT som en fullfjädrad familjebil, men den skulle kunna bli just det om den går samma väg som Porsche Taycan som om några dagar presenteras i kombiutförandet Taycan Cross Turismo.

Bilden högst upp i denna artikel är inte Audis, den kommer nämligen från Photoshop-gurun Rain Prisk. Den visar en e-tron GT Shooting Brake, och så som den är ritad rör det sig om en äkta shooting brake i och med att inga bakdörrar finns. Porsche Taycan Cross Turismo har som bekant fyra sidodörrar, vilket är mest praktiskt förstås.

Kanske kan denna illustration så ett frö hos Audis ledning i Ingolstadt. Det vore ju inte helt otänkbart i och med att Audi e-tron GT och Porsche Taycan är syskonmodeller.

Går du igång på takboxen du ser på illustrationen? Då kanske du ska ta en titt på vårt nya test av just takboxar.

* Audi sålde för ett antal år sedan en liten upplaga av en eldriven R8. Denna R8 e-tron provkörde vi 2014 på Tempelhof i Berlin, en provkörning du kan läsa här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!