Audi e-tron quattro blir verklighet 2018

Audi har avslöjat att de ska börja producera sin allra första eldrivna suv med start 2018.

Suven kommer att baseras kraftigt på Audi e-tron quattro concept som visades på bilsalongen i Frankfurt 2015, och fylla platsen mellan Q5 och Q7 i modellprogrammet.

Den ska drivas av tre elmotorer och ett högkapacitetsbatteri. Detta säger Audi ska leda till korta laddningstider och en räckvidd på hela 50 mil (när konceptet visades sa specifikationen 50 minuters laddning för 50 mil).

Suven ska produceras i Audis fabrik i Bryssel, där de också kommer att producera sina egna batterier. Detta leder i sin tur till att märket blir tvunget att flytta produktionen av några andra modeller. Audi A1 som produceras i Belgien kommer att flyttas till Martorell i Spanien, och Audi Q3 kommer att flyttas från Spanien till Győr i Ungern, där Audi A3 Sedan, A3 Cabriolet, TT och TT Roadster redan produceras.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!