Foto: Audi

Audi slår ett slag för laddhybriderna

Vissa kallar laddhybriderna för en parentes mellan förbränningsmotorer och rena elbilar. Men inte Audi, som vill bygga laddhybrider i många år till och redan senare i år lanseras modellerna A3, Q3 och Q8 som laddhybrider. Men det finns några modeller som inte får hybriddrivlinan – ännu.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Audi har valt väg för att sänka koldioxidutsläppen från sina fordon. Vägen kantas av rena elbilar men också – eller kanske framför allt – av laddhybrider.

Under ett webbseminarium från Audis högkvarter Ingolstadt avslöjade Audi hur de ser på laddhybridens situation. Och enligt Audis Beatrice Sauter vill kunderna i Europa verkligen ha laddhybridversionerna. Hälften av Audis kunder i Europa väljer en laddhybrid framför en elbil eller en bil med bara förbränningsmotor. Enligt Sauter försöker Audi framför allt att tillfredsställa tre saker med sina laddhybrider:

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!