Bildläcka på elbilen Volkswagen ID.

Bara en dag och timmar kvar tills vi ska få veta mer om Volkswagens första elbil i den nya ID.-familjen läcker bilden ovan ut.

På Reddit-kontot evreddit har bilden ovan publicerats, en bild som enligt kontohavaren visar Volkswagens första elbil i ID.-familjen, en bil som bara är en dag och några timmar från att visas upp och kunna beställas, något vi skrev om i går.

Bilden är försedd med Volkswagen-logotyp och information om att det rör sig om en kamouflerad prototyp. Den i förhållandevis lätta maskeringen visar en snäppet mer ”normal” bil än det koncept som presenterades 2016 och med till synes mjukare former än systerbilen Seat el-Born som redan är officiell.

Tidigare officiella Seat el-Born bygger liksom Volkswagen ID.-modellen på den läckta bilden på MEB-plattformen och bilarna är i samma storlek. Foto: Seat

Mycket prat handlar om den ”bula” som ses löpa längs vindrutans nederkant, en detalj som inte finns på tidigare nämnda Seat. Den kan dock anas i den teaser-film som släpptes tidigare samt på bilen i testsammanhang – se galleriet nedan.

Vad som inte har läckt ut är dock vad bilen heter även om kontohavaren är säker på sin sak: ID.3.

Uppdatering: Bildläckan är en skärmdump från Volkswagens officiella film om bilen. En film som ska visas först den 8 maj men som av misstag under en kort tid ska ha funnits publicerad hos Volkswagen i Nederländerna. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!