BMW 3-serie blir elbil i höst – minst 40 mils räckvidd

”En attack mot Tesla” kallar tysk press BMW:s introduktion av 3-serie i elektriskt utförande för. I höst är det dags.

Enligt tyska Handelsblatt ska BMW presentera en elektrisk variant av 3-serie – redan i höst. Premiären är enligt uppgift planerad till att äga rum på bilsalongen i Frankfurt i september. Enligt de tyska uppgifterna ska modellen ha minst 40 mils räckvidd och ses som BMW:s svar på Teslas kommande instegsmodell Model 3 som är tänkt att börja produceras i juli i år.

BMW har redan en elbil i sitt sortiment, lilla i3, samt några laddhybrider, bland annat 330e iPerformance. Det räcker inte långt för att ta klivet in i framtiden och därför kliver BMW på elbilståget med en elektrisk 3-serie som efterföljs av fler elektriska modeller, bland annat elversioner av Mini och nya X3 under 2019. Två år senare, 2021, ska samtliga BMW:s modeller erbjudas som elbilar. Tidigare sades 2020 vara det gyllene året.

BMW satsar alltså på att elektrifiera märkets vanliga modeller snarare än att skapa specialserier likt i3 och i8. Det är en av anledningarna till att elbilen i5 inte blir av.

Vi håller våra tummar för att BMW går hela vägen och erbjuder ”3-serie Electric” både som sedan och kombi.

2019 är det dags för en ny generation BMW 3-serie. Den får internbeteckningen G20 (G21 i kombiutförande).

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!