BMW 4-serie Gran Coupé (M Sport ) facelift

BMW 4-serie GT sägs komma som elbil

BMW är på väg att utveckla en Tesla 3-utmanare. I alla fall om man ska tro engelska Autocar. Enligt den ansedda tidningens källor ska bayrarna 2019 presentera en helelektrisk 4-serie GT med en räckvidd på 50 mil.

Vi har tidigare berättat om BMW:s kommande elbilsatsning där bland annat modeller inom 3- och X4-serien ska ingå.

4-serie GT ska enligt Autocar baseras på kommande åttonde generationen 3-serie och samtidigt ersätta 3-serie GT. Prestandamässigt ska eldrivna 4-serie GT bli likvärdig dagens 335d GT med 313 hästkrafter och samtidigt ha en räckvidd på 50 mil. Enligt Autocar funderar BMW på ett lithium-ionbatteri på 90 kWh – men det skulle också kunna bli ett på 70 kWh beroende på hur fort batteriutvecklingen går med förbättrad energitäthet, vätskekylning och annat.

Intressantast är kanske ändå priset som Autocar anger till under 455 000 kronor (40 000 pund). Konkurrenten Tesla 3 går som bekant att beställa för 35 000 dollar (drygt 285 000 kronor) i sin instegsversion.

Förutom den eldrivna varianten ska 4-serie GT även komma med vanlig bensinmotor och som plug in-hybrid. Alla tre varianterna förväntas presenteras 2019, samma år som eldrivna Mini Cooper planeras ha premiär.

OBS! Bilden visar BMW 4-serie Gran Coupé (M Sport) facelift

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!