Citroën C4 kommer som elbil 2020

Citroën lanserar en utmanare till Volkswagens eldrivna golfklassare Neo 2020. Nästa Citroën C4 kommer med eldrift och modellen har högsta prioritet.

Nästa generation av Citroën C4 kommer som helt eldriven och ska bli fransmännens utmanare till Volkswagen Neo – en bil som kommer 2020 med ett pris på under 250 000 kronor.

Även Citroëns eldrivna C-segmentare kommer 2020 men ska finnas med både diesel- och bensinmotorer också, hävdar Auto Express.

Till skillnad från C-klassaren från syskonmärket Peugeot, modell 308, ska C4 byggas på plattformen CMP kalibrerad för eldrift (e-CMP) och inte EMP2-plattformen.

Räckvidden för C4 med eldrift sägs bli

35 mil och batteriet ha en kapacitet på 60 kWh. 33 mil och 48 kWh respektive 48 mil och 62 kWh ska gälla för Volkswagen Neo.

Enligt Citroëns vd, Linda Jackson, ligger kommande generation C4 högst på märkets agendan just nu.

Tillverkningen av dagens ”vanliga” C4 har lagts ned, i dag representeras modellnamnet av den i år uppdaterade Cactus-versionen (läs vår provkörning av bilen här) och nydöpta C4 Spacetourer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!