En produktionsklar variant av konceptbilen Generation EQ ska gå först i Daimlers elbilssatsning. Foto: mercedes

Daimler satsar 100 miljarder på elbilar

Fordonstillverkaren Daimler ska lägga nästan 100 miljarder kronor på elbilar de kommande åren. Den stora satsningen ska resultera i tio olika elbilar baserade på samma plattform.

I Mercedes monter på årets Paris-salong gick det, med Generation EQ concept, att ana hurdan framtiden för elbilen är tänkt att se ut hos den tyska biltillverkaren. Nu avslöjar Daimlers Thomas Weber att Daimler ska satsa 10 miljarder euro, eller nästan 100 miljarder kronor, på elbilar. Målet är att ha 10 olika elbilar baserade på samma plattform i produktion år 2025.

Flera av elbilarna ska, precis som vi tidigare har förstått, tillverkas av Mercedes under deras nya "elbilsmärke" – EQ. Weber specificerar att tre av de andra nya modellerna ska tillverkas av Smart.

Först ut ska en produktionsklar variant av Generation EQ concept vara. Inga detaljer är släppta, men bilen är att vänta i slutet på decenniet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!