Foto: YouTube

Dragrace: Porsche Taycan Turbo S mot Tesla Model S Performance

Många elbilar är snabba, och nu har två av de absolut snabbaste gjort upp över kvartsmilen.

Tesla Model S må vara gammal, men den är fortfarande med i matchen. Tesla har uppdaterat modellen flertalet gånger sedan introduktionen 2012, och Performance-versionen har gått från 421 hästkrafter, när den hade 85 kWh-batteri, till dagens 789 hästkrafter i värstingutförandet Raven med Cheetah Mode. Specifikationerna säger att 0-100 km/h går på galet snabba 2,4 sekunder, alltså något snabbare än vanliga Model S Performance med Ludicrous Mode och 772 hästkrafter.

Men en ny kärra har gett sig in i leken – Porsche Taycan. Den finns i tre utförande där Turbo S är herre på täppan med 626 hästkrafter som kan bli 761 vid nyttjandet av en overboost-funktion. På papperet är Taycan Turbo S alltså något mildare än Model S Performance, även sett till 0-100-tiden eftersom Taycan Turbo S behöver 2,8 sekunder på sig, enligt den officiella siffran.

MISSA INTE: Test mellan Porsche Taycan mot Tesla Model S Performance 

Siffror på ett papper är ofta något helt annat än siffror plockade från verkligheten där bilarna gör upp sida vid sida. Om det är så även i detta fall får du se i filmen nedan där Porsche Taycan Turbo S och Tesla Model S Performance gör upp på en stripp i USA. Tre race, tre vinster för ena bilen.

Medan specifikationerna hos de båda bilarna är väldigt lika är prislapparna inte riktigt det. Porsche Taycan Turbo S kostar från 2 090 000 kronor medan Tesla Model S börjar på nästan halva beloppet – från 1 096 170 kronor. Nästa år släpper Tesla en ännu snabbare version med tre elmotorer i stället för två – Model S Plaid som kostar från 1 509 080 kronor. 

Kvartsmilen är en klassisk sprintsträcka över 402 meter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!