DS E-Tense kan bli verklighet

Läckra konceptbilen DS E-Tense, en elbil med sportbilsprestanda som visades upp på årets Genèvesalong, kan komma att bli verklighet.

PSA-gruppens chef Carlos Tavares pratade framtid i Paris i går. När han gick igenom företagets nya affärsplan ”Push to Pass” lovade han att de någon gång mellan 2019 och 2021 ska lansera en fyrhjulsdriven, elektrisk bil i deras toppsegment av bilar. Samtidigt som uttalandet gjordes visades en bild på DS E-Tense, den konceptbil som stod utställd på Genèvesalongen förra månaden.

En fyrhjulsdriven och elektrisk bil i toppsegmentet är just vad DS E-Tense är, om än i konceptform. Konceptbilen gav besökarna i Genève en titt in i Citroëns premiummärke DS framtid, om vad som komma skall främst formmässigt.

DS E-Tense har en elektrisk motor som genererar 402 hästkrafter och 516 newtonmeter. 0-100 km/h går på 4,5 sekunder, toppfarten är 250 km/h och räckvidden per laddning sägs ligga på 36 mil.

Bilen är uppbyggd på ett monocoque-chassi i kolfiber.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!