DS elektrifieras 2025

Full fart i Formel E men något elektriskt finns inte i bilhallen hos DS förrän 2019. Sex år senare ska hela utbudet  vara elektrifierat.

DS ansluter till de biltillverkare som bestämt ett år för elektrifiering av sin bilflora. I dag saknar tillverkaren, som ingår i PSA-koncernen, eldrift i sortimentet vilket kan tyckas märkligt då man är en av pionjärerna inom Formel E - den helt elektriska motorsportserien.

Första modell ut med eldrift blir, som vi tidigare berättat, D7 Crossback. Den 300 hästkrafter starka hybridversionen E-tense 4x4 börjar levereras hösten 2019 och inom ett par veckor ska DS presentera sin först helt eldrivna modell – en bil som senare ska visas uppunder höstens bilsalong i Paris. Till 2025 ska DS bara leverera bilar med eldrift – alltså helt eldrivna bilar och hybrider.

Foto: DS Virgin Racing

– Våran ambition är tydlig: Vi ska vara bland de marknadsledande när det kommer till eldrivna fordon, säger märkets vd Yves Bonnefont.

PSA-koncernens vd Carlos Tavares har dock inte varit lika övertygad om skiftet till eldrift. I intervjuer har han varit oroad över den snabba utvecklingen som gör att man kan missa bitar som senare kan slå tillbaka, inte bara på fordonsindustrin utan hela samhället.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!