Elbilar dominerar när Miljöbästa bil 2017 utses

Gröna Bilister har tillsammans med en jury utsett årets bästa bilar ur miljö- och säkerhetssynpunkt. Tesla tog en trippel i klassen "Folkets val"

Elbilarna dominerar när den ideella föreningen Gröna Bilister, tillsammans med en expertjury, för 22:a året i rad utser årets bästa bil baserat på miljöprestanda och säkerhet. Tesla tar hem första, andra och tredje plats i kategorin "Folkets Val", och första platsen i "Juryns val för företaget".

I kategorin "Juryns val för privatbilisten med normal ekonomi" tar Renault Zoe med 40 mils räckvidd hem segern, följd av Nissan Leaf och laddhybriden Volkswagen Passat GTE. Totalt är 39 bilar nominerade till årets pris. Samtliga ska vara energieffektiva, och ska kunna köras på förnybart.

Trots att hälften av de nominerade modellerna var gasbilar tog el-och laddhybridbilar topp tre i samtliga kategorier. Positivt, enligt Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant.

– Det är glädjande att vi börjar se prisvärda elbilar med allt längre räckvidd som gör den till ett rimligt alternativ för en bredare grupp konsumenter, säger hon i ett pressmeddelande.

Juryn bestod av fem representanter från olika håll i fordons- och transportbranschen.

Här är årets vinnare:

Juryns val för privatbilisten med normal ekonomi:

1. Renault Zoe

2. Nissan Leaf

3. Volkswagen Passat GTE

Juryns val för företaget:

1. Tesla Model S

2. Skoda Octavia G-Tec

3. Nissan Leaf & Renault Zoe

Folkets val:

1. Tesla Model S 4WD

2. Tesla Model X

3. Tesla Model S 2WD

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!