Elbilen som ska vara liten som en Golf men rymlig som en Passat

Volkswagen har lovat visa upp ett spännande elbilskoncept i Paris, ett koncept som sägs mer eller mindre spegla verkligheten. Här är första skisserna som visar upp helheten.

Bilen du ser på skisserna här är alltså den konceptbil som Volkswagen ska visa upp i sin monter på Parissalongen med start om ett par dagar. Det har varit mycket snack om den i och med att det rör sig om en elbil med lång räckvidd (40-60 mil), att den blir första bilen som bygger på den elektriskt anpassade plattformen MEB samt att den ska vara i Golf-storlek med ändå vara rymlig som en Passat. Dessutom ska konceptbilen, som vi förutom dessa skisser även sett i form av teaserbilder, vara väldigt nära produktionsutförandet.

Av skisserna att döma är det helt klart Golf-inspirerade former men med en futuristisk touch. Om exempelvis de bakre dörrarna på produktionsversionen får vanliga gångjärn eller avancerad öppningsmekanism enligt det vi ser på bilderna återstår att se. Kanske det är rätt sätt att göra bilen mer utstuderad och attraktiv, eller också är det en ren showgrej eftersom det skulle öka bilens pris mot konsument i onödan?

Enligt Volkswagen sägs bilen vara lika revolutionerande som när Typ 1 (Bubblan) hårdlanserades efter andra världskriget. Om Volkswagens elbil ens ska lyckas vara i närheten av ”Bubblans” betydelse för bilens (och människans) utveckling måste den bjuda på någonting i hästväg – och till lågt pris.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!