Eldrivna Morgan EV3 läggs ner

Morgan EV3 är den trehjuliga bilen som skulle bli märkets eldrivna framtid men nu läggs den ner. Tekniken kommer dock att finnas kvar.

I början av 2016 presenterade Morgan den eldrivna versionen av trehjulingen 3-Wheeler på bilsalongen i Genève. Modellen EV3 var tänkt att sättas i produktion senare samma år men produktionsstarten blev uppskjuten flera gånger.

Morgan EV3 har en design som skiljer sig en hel del från 3-Wheeler och var tänkt att drivas av en elmotor med 62 hästkrafter. Batteriet skulle ha en kapacitet på 21 kWh och räcka till cirka 24 mils körning.

På grund av problem med underleverantörer av drivlinan lades projektet på is under 2018 och nu meddelar Morgan att de valt att lägga ner projektet.

– Vi har lärt oss mycket av EV3-projektet och det driver verkligen framtida satsningar, säger Jonathan Wells, Morgans chefsdesigner, till brittiska Autoblog.

Enligt Wells ska den nya CX-plattformen som till stor del består av aluminium vara anpassad för elektrifiering. De nyligen lanserade modellerna Plus Six och Plus Four bygger på CX-plattformen så kanske kan vi få se hybrider från Morgan längre fram.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!