Elektriska uppstickare i bilbranschen

Nya bilmärken tycks dyka upp var dag – där den ena lovar mer än den andra. Vi rannsakar uppstickarna i bilbranschen för att se vilka som överlever.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det går det inte skriva en sån här inledande text utan att nämna Tesla. Själva symbolen för att lyckas. För vem trodde egentligen att starta ett nytt bilmärke för femton år sedan var en bra idé? Än mindre ett bilmärke som skulle tillverka något så udda som elbilar. Det fanns ju ingen infrastruktur! Sa i alla fall de andra biltillverkarna. Det var ingen idé.
Det vi vet i dag, att lösningen låg i att sätta upp laddstolparna själv, var otänkbart. Tesla visade att det gick, och sedan dess har marknaden i det närmaste gått att likna vid guldruschen i Klondike. Nya märken poppar upp just hela tiden, alla är här för att prova lyckan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!