Foto: Ferrari

Ferrari kommer inte att slopa fossila bränslen

Ferrari meddelar att de inte kommer att går över helt till eldrivna bilar i framtiden.

Allt fler biltillverkare siktar på att i framtiden ha en modellflotta av helt eldrivna bilar men Ferrari kommer inte att bli en av dem. Med lanseringen av hybriden LaFerrari 2013 blev Ferrari en av de första tillverkarna av supersportbilar att ha en elektrifierad bil. Med den senaste värstingen SF90 Stradale har de tagit det hela ett steg längre då den är en laddhybrid. Troligen kommer det inom de närmsta åren komma fler elektrifierade bilar från Ferrari men förbränningsmotorn kommer inte att ersättas helt enligt dem.

Vår åsikt är att batteritekniken inte är tillräckligt utvecklad för att vara tillräckligt till en supersportbil, säger Enrico Galliera, marknadschef Ferrari.

– Jag ser verkligen inte att Ferrari kommer att gå över till 100 procent eldrivet. Under min livstid kommer vi kanske att nå 50 procents elektrifiering, säger Louis Camilleri, vd Ferrari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!