Foto: Ford

Ford Mustang Mach-E GT klar för Europa

Prestandaversion av Fords nya eldrivna suv är nu bekräftad för Europa. Mach-E GT blir tillgänglig i slutet av nästa år.

För närmare ett år sedan blev eldrivna suven Mustang Mach-E officiell. Ford pratade om en genomslagskraft likt den för Model T hade på bilindustrin en gång i tiden. Stora ord, och genom att återanvända ett av bilhistoriens mest laddade modellnamn gjorde man inte direkt det lättare för sig.

Nu har man i alla fall presenterat prestandaversionen GT för den europeiska marknaden. 465 hästkrafter, 830 newtonmeter ger de dubbla motorerna som skickar kraften till alla fyra hjul. Acceleration 0-100 km/h gå på 3,7 sekunder, som man är tydlig med att jämföra med Tesla Model Y som har samma prestanda i sitt hurtigaste utförande. Topphastigheten är begränsad till 200 km/h. Batterikapaciteten är 88 kWh (netto, brutto är nämligen 98,8 kWh) och räckvidden är enligt WLTP-cykeln 50 mil.

LÄS MER: Ford Mustang Mach-E har anpassats för Europa

Foto: Ford

Bilen har adaptiv fjädring, står på 20-tumshjul och där bakom ses röda bromsok. Grabber Blue och Cyber Orange är två kulörer som är unika för utförandet.

Modellen blir tillgänglig i slutet av nästa år. De som beställer sin bil i år eller nästa får fem års fri access till FordPass som ger tillgång till 155 000 laddplatser i Europa samt ett års tillträde till Ionitys snabbladdare som nu är 270 till antalet men väntas växa till 400 vid årets slut.

Mach-E presenterades också i en version med extra räckvidd på totalt 54 mil. Den är fyrhjulsdriven och tar sig 0-100 km/h på 5,1 sekunder. Även här jämför Ford med Tesla och Model Y Long Range.

LÄS MER: Ford förbereder för leverans av nya elbilen Mustang Mach-E

Foto: Ford

Ford presenterade även en prototyp vid namn Mach-E 1400 där siffran står för effektuttaget i hästkrafter. Bilen ska dock bara byggas i ett enda exemplar. Undra på det då det ska ha tagit 10 000 timmar att bygga bilen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!