Sprätta grus! Foto: Porsche

Första officiella bilderna på Porsche Taycan Cross Turismo

Just nu pågår sluttesterna av Porsche Taycan Cross Turismo som har premiär 5 mars. Här är de första bilderna på kommande elbilskombin!

Kombiversionen av Porsche Taycan är på ett vis ingen nyhet, konceptet Mission E Cross Turismo fick vi se redan tidigt år 2018. Nu släpper man dock officiella bilder från bilens sluttester, och formerna är i det närmaste orörda.

Självklart benämns inte bilen som kombi, här är det cuv som gäller - cross utility vehicle. I verkligheten betyder det mer plats för huvudet i baksätet och kombibaklucka. Enligt bilderna ser markfrigången ut att kunna höjas rejält tack vare sin luftfjädring. Konceptet från 2018 kunde höjas hela tolv centimeter mer än Taycan.

Taycan Cross Turismo gillar alla sorters sladdar. Foto: Porsche

– När vi utvecklade Cross Turismo kunde vi naturligtvis bygga på våra erfarenheter från Taycan. Den största utmaningen var att kombinera kraven på sportighet med goda terrängegenskaper, säger Stefan Weckbach, vice president för Taycan-modellerna.

– Cross Turismo är ingen renodlad terrängbil, utan är specialiserad på grusvägar. Den är som en schweizisk armékniv på 21-tumshjul.

Porsche själva säger att prototypbilarna har testats rigoröst i alla tänkbara klimat och miljöer. Sammanlagt har de rullat 25 varv runt jorden – tur att bilen bygger på snabbladdande 800 volts-system.

Drivlinan förblir densamma med fyrhjulsdrift och bör som mest ge 761 elhästkrafter i Taycan Turbo S.

År 2020 hittade vanliga Taycan ut till 470 svenska kunder.

Premiären för kombin har skjutits på ett flertal gånger – senast i höstas skulle bilen ha visats – men har nu officiell digital premiär 5 mars. 

1 av 5: Prototyperna av Porsche Taycan Cross Turismo har totalt körts 99 836 mil. Foto: Porsche
2 av 5 Foto: Porsche
3 av 5 Foto: Porsche
4 av 5 Foto: Porsche
5 av 5 Foto: Porsche

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!