Foto: Lamborghini

Helt eldriven Lamborghini kan komma 2027

Lamborghini ska elektrifieras, men man har varit sparsam med information om sortimentet. Nu ryktas det om den första rena elbilen, som är tänkt att lanseras senast 2027.

Tidigare i år presenterade Lamborghini sin plan för elektrifiering. Planen kallar de Cor Tauri och den innebär att tillverkaren ska elektrifiera hela sitt sortiment i slutet av 2024. Även en helt eldriven modell ska lanseras under andra halvan av det här decenniet, men senast 2027.

Företaget har varit sparsamt med information om bilen, men enligt Automotive News ska modellen utvecklas i samarbete med Audi och Porsche. En ny rapport visar att det kan handla om en fyrsitsig GT.

Det ryktas om att den ska byggas på nya SSP-plattformen. Det är inte mycket att gå på, men plattformen ska fungera som efterträdare till arkitekturerna MQB, MSB, MLB, MEB och PPE. Volkswagen har tidigare sagt att plattformen kommer tas i produktion under 2026 och att den ska vara ”mycket skalbar”, eftersom den under sin livstid ska klara av att bygga 40 miljoner bilar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!