Foto: Honda

Hondas lilla elbil är döpt

Liten men poppis. Hondas urbana elbil visades upp som koncept för två år sedan och över 22 000 har anmält intresse för bilen – som nu dessutom har ett namn.

En av årets kanske mest hajpade elbilar har nu fått en namn. Det handlar om Hondas kompakta elbil som debuterade som Urban EV Concept under Frankfurtsalongen hösten 2017 och som dök upp på nytt under årets Genèvesalong som e Prototype

. I produktion får namnet bilen Honda e och med bekräftelsen släpps även en bild på bilens emblem (se ovan) samt informationen att över 22 000 personer har gjort en intresseanmälan för bilen i fråga.

Honda e är dock bara en modell i märkets elektriska strategi som ska resultera i att alla sålda bilar i Europa från tillverkaren ska vara elektrifierade 2025. Begreppet omfattar även hybrider och på den fronten berättar nu Honda att nya 

Jazz kommer med märkets i-MMD-teknik (Multi-Mode Drive), samma teknik som finns i suven CR-V som testas mot tre konkurrenter i Teknikens Värld nummer 11/2019 som kommer ut i morgon.

Foto: Carpix

Nya Jazz, generation fyra sedan 2001, ska visas upp under Tokyos bilsalong i oktober men vår spionfotograf har fångat den på test i trakterna kring Nürburgring (bilden ovan).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!